Súgó, avagy gyakran ismételt kérdések

Levelezés beállítása - alapadatok

Levelezőszerverünk támogatja a POP3 és IMAP elérést, illetve ezek SSL titkosítással ellátott változatát is. A portok mindenhol az alapértelmezettek:

POP3: 110
POP3-SSL: 995
IMAP: 143
IMAP-SSL: 993
SMTP: 2525


A szerver: mail.opnet.hu

Vissza a tartalomhoz

Levélküldésre (SMTP) használható-e a szerver?

Igen, de csak hitelesítéssel. Ugyanazzal az eléréssel (felhasználónév, jelszó páros), mellyel az e-mail fiókját eléri.

A szerver: mail.opnet.hu, 25, vagy ha nem működik 2525-ös port

Vissza a tartalomhoz

Előfordulhat, hogy nem tudok csatlakozni a szerverhez levélküldésnél?

Igen. Mára szinte mindegyik szolgáltató blokkolja az előfizetői számára idegen SMTP szerver használatát, ezért ilyen hálózatból nem tudsz levelet küldeni a mi szerverünkkel, csak akkor, ha az SMTP 25-ös portját 2525-re módosítod.

Vissza a tartalomhoz

Az Outlook Express levélletöltés közben 0x800C0133 hibajelzést küld

Egyelőre angol nyelven írt segítséget találtunk. A hibát az Outlook Express levéltárolójának problémája okozza.

"The Problem: You might think it's your ISP's fault or your web host but it's not. This is your fault! Seriously, this error can mean a few things but what the error is complaining about in general is, you have too much email! I have seen this error not to long ago while I was at work answering the ticket system for a pretty popular web host. At first I thought it was the users connection settings because this seems to be the case 99% of the time when a client complains they cannot receive or send email using their email client of choice..."

(http://computerquestionhelp.com)

Bővebb leírás »
Vissza a tartalomhoz

A t-online.hu irányába küldött leveleim nem érkeznek meg rögtön. Mi történik?

Több szolgáltató - mint pl. a T-online is - a spamszűrésre olyan módszert, alkalmazást használ, mely az első küldésnél visszadobja a küldött levelet. Kis idővel a küldő szerver ismét megpróbálja kézbesíteni a levelet, melyet ekkor már átvesz a fogadó szerver. Ez a csúszás 10-15 percet is jelenthet. Bővebb információt talász a t-online.hu honlapon:

A T-Online Magyarország greylistinget használ a levelezőszerverein. Ez a megoldás a beérkező kéretlen levelek számát (spam) hivatott csökkenteni. A greylisting miatt a szervereink az első kézbesítési kísérletnél átmeneti SMTP hibával elutasítják az ön levelét, amely a sikeres kézbesítést nem akadályozza, azonban kis mértékben késleltetheti azt.

Bővebb leírás »
Vissza a tartalomhoz

Hol érem el a webmail-t?

Webmail rendszerünket a http://webmail.opnet.hu. Bővebb információt a webmail menüpont alatt találsz.

Vissza a tartalomhoz

Meg tudom változtatni az email jelszavam?

Igen, a Webmail segítségével, a jelszó opciónál.

Vissza a tartalomhoz

Akármit csinálok, nem töltődnek le a levelek! Miért?

Ha jelszót változtattál és véletlen rosszul írtad be (vagy a felhasználó név elírása a hiba), néhány sikertelen próbálkozás után a rendszerünk automatikusan 24 órára blokkolja az IP címed. Ha ilyen gyanúd van, légy szíves vedd fel velünk a kapcsolatot, és gyorsan megoldjuk a problémát! Sajnos a védelemre szükség van a rengeteg spammer miatt.

Vissza a tartalomhoz

Milyen PHP verziót használunk?

Jelenleg a PHP 5.4.x verziót használjuk, de a régebbi oldalak kompatibilitása miatt az 5.3-as, 5.2-es ág is támogatott és elérhető.

Vissza a tartalomhoz

Támogatott-e a mod_pagespeed modul?

Az elsődleges Apache webszerveren (ez az alapértelemzett) a mod_pagespeed használata támogatott, kérésre, de .htaccess file-ból is bekapcsolható.

Vissza a tartalomhoz

Hogyan tudhatom meg a (külső) IP címem?

A főoldalon található "Mi az IP címem?" menüpontra kattintva, a "Fontosabb címek" szekcióban, a WhatIsMyIP oldalra visz, ami megmutatja az IP címedet. Ez a "Your IP Address Is:" felirat alatt található meg.

Vissza a tartalomhoz

Ha nem találom meg itt a kérdésemre a választ, hová írhatok?

Kérdéseket várunk, és segítséget adunk Ügyfeleinknek ezen az online formon keresztül, illetve az opnetinformatika Skype elérhetőségen.

Vissza a tartalomhoz
Lap tetejére

Megtalálsz minket a Facebook-on is. Egy like-nak mindig örülünk! :)
v4.0.4 | 2003-2018 Opnet Informatika | Design: S3r1fly